Onze werkwijze is als volgt:

1. Kennismakingsgesprek

Onze preventie verpleegkundigen hebben elk een eigen wijk of gemeente. Zij gaan veel de straat op en zijn zichtbaar voor wijkbewoners. Ook houden zij informatiebijeenkomsten of inloopspreekuren. Als u een persoonlijke vraag heeft, komen ze bij u langs voor een kennismakingsgesprek. Dit kan bij u thuis of op een andere plek.

In ons kennismakingsgesprek bespreken we uw vraag. Met onze verpleegkundige blik en kennis van de wijk zijn wij vaak in staat om direct al bruikbare adviezen te geven.

Voor een afspraak kunt u rechtsstreeks contact opnemen met onze preventie verpleegkundige in uw plaats en buurt.

2. Inschakelen partners

Bij het zoeken naar antwoord op uw vraag, kijken we goed naar wat u zelf kunt doen. Als het nodig is dat iemand u komt helpen, gaan we samen op zoek naar geschikte personen. Dit kunnen familieleden, vrienden of buren zijn, maar ook vrijwilligers of professionals. Soms is het antwoord heel dichtbij, een andere keer moeten we al onze creativiteit gebruiken. Uiteindelijk vinden we vrijwel altijd een oplossing die bij u past.

3. Wij blijven dichtbij

We blijven dichtbij in de wijk. Indien nodig, kunt u ons ook op een later moment weer inschakelen. Dan bekijken we samen of de gekozen oplossing nog steeds bij u past. En als u aanvullende vragen heeft, beantwoorden wij deze ook graag.