Hieronder vindt u het antwoord op enkele veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact op met één van onze preventie verpleegkundigen in uw buurt. Zij beantwoorden uw vraag graag.

Wie is Plicare?

Plicare is een samenwerking van preventie verpleegkundigen. Wij maken geen deel uit van een zorgverzekeraar, gemeente of zorgorganisatie. Hierdoor nemen wij een onafhankelijke positie in.

Bijzonder is dat wij door onze werkwijze ook kosten voor de maatschappij besparen. Want als je snel een probleem kunt oplossen, hoeft er geen dure, specialistische zorg te worden ingeschakeld. Vaak kunnen mensen hierdoor langer zelfstandig blijven wonen. En wij merken dagelijks dat iedereen dat eigenlijk graag wil.

Wat doet een preventie verpleegkundige?

Als verpleegkundigen zijn wij gewend om te kijken naar hoe mensen zich lichamelijk en geestelijk voelen. Velen van ons hebben jarenlang zorg gegeven aan mensen die dat nodig hebben.

Een preventie verpleegkundige werkt in de wijk. Wij willen mensen in een wijk samenbrengen en elkaar zo goed mogelijk laten steunen. Want het is vaak fijn om te weten dat dichtbij huis hulp aanwezig is. Wij kijken naar de gezondheid en het welzijn van de mensen en ondersteunen waar nodig.

Waar kan Plicare mij mee helpen?

Onze preventie verpleegkundigen kunnen u met veel dingen helpen. Vaak gaan de vragen die wij krijgen over gezondheid. Niet alleen over lichamelijke gezondheid, maar ook over geestelijke gezondheid. Zo ontmoeten wij mensen die zich eenzaam voelen. Ook spreken wij mensen die zich zorgen maken over een bekende of die te maken hebben met huiselijk geweld.

Wat uw vraag ook is: neem contact met ons op en wij denken graag met u mee.

Bij wie moet ik zijn?

U kunt opzoeken wie onze preventie verpleegkundige in uw buurt is. Deze persoon weet precies wat er allemaal mogelijk is in uw wijk.

Hoe komt het dat de hulp van Plicare gratis is?

De dienstverlening van onze preventie verpleegkundigen wordt betaald vanuit de Zorgverzekeringswet. Daarom is deze hulp gratis voor u. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen.